Kshanti-Les Gavatxes, Nom, Visió i Missió Kshanti és japonès per a la paciència; l’escriptura cal·ligràfica japonesa ocupa un lloc central al zendo (sala de meditació). Aquest nom honra els fonaments zen del bell espai de meditació alhora que ens recorda una virtut espiritual clau. Kshanti és el nom que hem donat al projecte amb la visió espiritual bàsica que s’exposa a continuació. Les Gavatxes és l’antic nom català de la masia. Tot i que és difícil de traduir, significa “Forasters” o “Els del nord”. Aquest nom estrany ens mou a ser un lloc d’acollida i a superar les divisions de dins i de fora, d’amics i de desconeguts. Les Gavatxes és el nom que rep tota la finca, el lloc que acull i acull el projecte. La visió central de Kshanti-Les Gavatxes és permetre relacions més profundes, espirituals i significatives amb nosaltres mateixos, els altres i els llocs on ens trobem. De la mateixa manera que el bosc i els paisatges muntanyosos de la finca canvien contínuament amb les estacions, també podem trobar maneres de fluir i obrir-se als canvis inevitables de la vida. Això és el cor de la pràctica de la meditació i la transformació conscient; és un procés continu d’estar atent al moment present que ho aguanta tot. La missió principal de Kshanti-Les Gavatxes és crear un espai per a una transformació conscient. Organitzem retirs de meditació, acollim grups que estan alineats amb els nostres objectius i donem la benvinguda a persones que busquen descans, recuperació i transformació. Observem com la naturalesa massa ocupada i ansietat de gran part de la vida contemporània ens amaga del flux natural de les coses i ens desequilibra. Alineat amb aquesta missió bàsica és la nostra recerca de nodrir una relació espiritual amb l’entorn. En reconèixer que el bosc i les muntanyes estaven aquí abans que nosaltres i ens sobreviuran, sentim com ens conviden a relacions respectuoses reconeixent la saviesa natural de la terra. Història de fons: la finca va ser comprada l’any 2005 per la parella holandesa Leo de Wolf i Corrie Koppedraijen que van tenir la visió de crear un centre de retir, descans i recuperació. Amb l’ajuda de molts amics van reformar l’antiga masia i el graner i van construir altres allotjaments per a hostes per poder acollir grups de retirs i també individuals. Després d’un període intermedi del projecte dirigit per Nines Martinez i Guy Stainforth, la propietat va canviar de mans i els nous propietaris van ser Jan Paul de Wolf (fill de Leo), Claudia Castro i Stephen Bushell que busquen continuar la visió i la missió originals.

Misió i Visió

La missió principal de Kshanti-Les Gavatxes és crear un espai per a una transformació conscient. Organitzem retirs de meditació, acollim grups que estan alineats amb els nostres objectius i donem la benvinguda a persones que busquen descans, recuperació i transformació. Observem com la naturalesa massa ocupada i ansietat de gran part de la vida contemporània ens amaga del flux natural de les coses i ens desequilibra.

Alineat amb aquesta missió bàsica és la nostra recerca de nodrir una relació espiritual amb l’entorn. En reconèixer que el bosc i les muntanyes estaven aquí abans que nosaltres i ens sobreviuran, sentim com ens conviden a relacions respectuoses reconeixent la saviesa natural de la terra.

La visió central de Les Gavatxes és permetre relacions més profundes, espirituals i significatives amb nosaltres mateixos, amb els altres i amb els llocs en què ens trobem. De la mateixa manera que el bosc i els paisatges muntanyosos de la finca canvien contínuament amb les estacions, també nosaltres podem trobar maneres de fluir i obrir-nos als canvis inevitables de la vida. Això és al cor de la pràctica de la meditació i de la transformació conscient; és un procés continu d’estar atent al moment present que ho sosté tot.

Desplaça cap amunt
Abrir chat
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?