La Terra

La Masia Històrica

Les Gavatxes és una Masia tradicional catalana amb molta història, construïda fa més de dos-cents anys, ha estat restaurada i ampliada amb amor. La Masia està situada als bells paisatges del parc natural de l’Alta Garrotxa amb l’espectacular poble medieval de Beget a prop.

Va ser comprat per l’artista i arquitecte Leo De Wolf i la seva dona, l’escriptora Corrie Kopperdraijer, que el van convertir en un centre de meditació i desenvolupament personal. Podeu adquirir el llibre escrit per Corrie sobre el projecte Les Gavatxes en aquest enllaç

Actualment està gestionat per nous propietaris a partir del febrer de 2022, que tenen el propòsit de continuar el llegat del Centre de Meditació i Retir. Per obtenir més informació sobre els nous propietaris, consulteu Sobre nosaltres (enllaç).

El Zendo

Prop de la masia principal i situat a l’antic graner, hi ha el Zendo, o la sala de meditació. Aquest espai nodreix la quietud en la seva senzillesa de disseny i ubicació silenciosa. Està obert a tots els nostres convidats perquè tinguin l’oportunitat d’aprofundir en la seva pràctica en un entorn tranquil i sense distraccions.

La terra

La finca té una extensió de 56 hectàrees i consta majoritàriament de bosc, prats i dos rius. Al bosc hi ha una ruïna d’un castell del segle XII i altres camins per descobrir la terra de les Gavatxes i la seva bellesa natural.

El centre de les nostres activitats és a la plaça Major, sota un preciós arbre de Morera, el nostre “Arbre de la Vida”, on hi ha la casa principal i la cuina per a grups. A la part nord de la plaça hi ha La Cabaña, un antic paller. que s’ha transformat en una sala de meditació a la planta baixa, amb dos apartaments a dalt.

També hi ha un ampli apartament de dos dormitoris al costat de la casa principal, una petita cabana de fusta (la casita) a pocs minuts caminant de la plaça i més enllà (uns 5 minuts caminant), una àmplia cabana de quatre dormitoris. Hi ha una zona d’acampada amb dutxa, lavabo i instal·lacions de cuina senzilles, per a les persones que portin la seva pròpia tenda a l’estiu.

Sostenibilitat
Estem avançant cap a ser autosuficients energèticament. Tota la nostra electricitat prové de plaques solars i l’aigua prové d’una font natural de muntanya que ha estat revisada per la seva qualitat. Tenim un hort ecològic i l’any vinent afegirem un hivernacle que ens donarà una temporada de creixement més llarga. Hem plantat vint arbres fruiters prop de la casa prometent una bona selecció de fruita produïda a casa en pocs anys.
Demanem als hostes que facin un ús responsable de l’electricitat i l’aigua.

Scroll to Top